Thursday, December 31, 2009

its the last day

i dropped by some of my friends blogs and they all have something to write about 2009.



im too lazy to list them out oh.
haha,

hello 2010,
InsyaAllah,
hopes everything will get better.

toodles 2009!

Tuesday, December 29, 2009

lets go wild on new year's eve




what happen in penang.


lets go wild.

violence while party-ing on christmas eve?

i would like to be one of them on new year's eve.
huyeaahh.

jom balik kampunggggg!

Monday, December 28, 2009

damn u financial crisis








im broke,
and speechless.

2minggu miskin, 1 malam kaya, dan kembali miskin keesokan harinya

gaji bulan ni kena tolak hampir RM200 ringgit.sebab?

SAKET,dan tak pergi kerja.

cuti tanpa gaji, ya.

malam hari:
1600 dalam akaun bank.

siang kemudian hari:
500 bayar duit kereta.
100 bayar maxis
250 bayar rumah
100 topap touchngo

malam esok hari:
650 ringgit,untuk 30 hari akan datang.

p/s : tak masuk bulan januari pon lagi.

Sunday, December 27, 2009

3days of holiday, 3days of work.

...











anjing.pffft.

Friday, December 25, 2009

memasak.

ahha,aku berjaya masak ayam goreng kicap dengan menggunakan bahan bahan minimal!


ayam
bawang merah
bawang putih
minyak
kicap
sos tiram
garam

tadaaaaahhhh.sedap plak tu.

nyum nyum.

Monday, December 21, 2009

grrr.

the one and only part i hate bila memasak is,


kena kemas dapur.


argh.

Sunday, December 20, 2009

mok mok mok,i miss you so much.

video

mok died,sebab saket.

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

:(

BLACK & WHITE PHOTO Contest

ezzan's thecamerajunkie.blogspot.com ada b&w photography contest!haha,apa lagi.mari cubaaa~! do click the image below for further info.

tengah rancak aku mencari gambar di bawah ni, aku lupa aku tengah panas kan minyak nak goreng ayam kat dapur. tetiba aku terbatuk batuk. tengok-tengok dah berkepul2 asap dalam rumah aku.wahahha.nasib tak pengsan.

ikot hati nak letak lagi 18 gambar, tp syaratnya satu sahajaa.soo..yeh. below is my entry~!


[^_^]V

Friday, December 18, 2009

lately

i have yet to smile with honesty.

i have been throwing smiles everywhere.


:)

Wednesday, December 16, 2009

sedikit update

ive been busy lately.

saturday sunday? lepaklah apa lagi.

or

just to sleep.
weekends = sleep day.

hohs.

i want to buy a piano.
and then eat roti canai.
i havent had roti canai half a year already.
fiuh.
rindu.

oh.i dont feel it.
the rush.
anymore.

paramore nak datang singapura.
i wanna go.

ill start saving money.
bak kata wanie, sehari 14 ringgit,
ill gain 5k in a year.
haha.

poof!hilang.

Friday, December 11, 2009

thinking can ruin your life.

i think too much.
too much thinking leads to too much time consuming.
which then leads to most of the difficulty i'm facing lately.

oh yeah.

i have this "hmmmm" problem.
and when do you actually "hmmmm"?

yes. when you are thinking.

too much thinking can potentially hold you back, and even to the point of ruining your life.

yes.it can ruin your life.

i always over analyzed a situation. and next, uncontrolled thoughts would race through my mind, contohnya, "kalau aku buat camtu,apa jadi?" or "what will happen then?". the best thing is, I never find my answer to those question because the event that is suppose to happen, didn't happen at all. my thoughts have paralyzed me from doing anything.

thinking about the pro and cons, get me paralyzed. mesti la kita nak fikir what is best for us kan?but then, I'll over think and always get stuck and cant make decisions.

well in my case,

too much thinking = pfffft.

Wednesday, December 9, 2009

hello,goodbye.

i feel like running,


and if only,

i could run to the moon.

Friday, December 4, 2009

dilemma

look, heres the thing,

im the kind of person who always think about the surroundings and not my self.

bodoh kan?

Monday, November 23, 2009

Friday prayers

okeeehh.

jom mula.aku tanak cakap pasal orang yang tak p friday prayers, nak bisingbising pasal orang buat apa, aku sendiri pon sembahyang tak cukup.

berbalik kepada masalah sembahyang jumaat, yang aku paling tak puas hati, pasal handphone.
manusia palat babi tak dak otak mana la yang suka call orang masa sembahyang jumaat?

hallo bos,
kawan kawan lelaki yang tak p sembahyang jumaat, perempuanperempuan, awek awek,
warga satu malaysia yang lain,

takboley ka tunggu sampai lepas pukul 2 baru call orang yang berkenaan?

yeayeayea,
yang emergency call, aku pon taleh nak kata apa la kan,
itu, aku mintak maafla,bahasa aku kasaq sket.

aku tengah bercakap pasal yang tak urgent.
sabaq sikit la,
waktu orang sembahyang jumaat,
tolooongg la jangan call.

macammacam bunyi ada.
dari "krinnngg krinnng" sampai yang aku tak paham kejadah apa, terjeritjerit dalam poket.


dahla orangorang muda macam aku ni banyak dosa, nak khusyuk sikitt sikiiiiitt pon tak boleh.

tolong la wey.tolong paham.
yang tuan punya handphone pon, jangan la jadi bodoh.silent kan la handphone tu. dah tau nak sembahyang, silent kan la. bukan susah pon.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

kategori 18 tahun ke atas.

hah,aku rasa aku nak berblog pasal orang orang tua lah. ya, tua dari 18 tahun.

macam macam benda aku nak cakap. well,dari pandangan aku la kan. sendiri tak puas hati, sendri nak memuaskan hati.

blog aku, aku punya suka.
kan?

hmm.bahasa yang akan digunakan, akan cuba tidak di tapis. kasik panas sikit.
jangan sampai kena tangkap sudah.

haha.
till then.
bubye.

Sunday, November 8, 2009

its sunday.lets go hunting.bear hunting.

lets go hunting,
i wanna go hunting.

to the north pole boy.
u'll learn something there.

ay ay capten!
to the north pole!












Saturday, November 7, 2009

the day,we broke up.pfft.


we are not together, again.

demm u money.

babun betui.
demmit.
dapat gaji on 28th october,
baru 7 november.
tapi..

duit dah abeh.

bayar ni,bayar tu,bagi sini,bagi situ.

taaadahahhhhahahhh.

account bank : rm283.85

stilll, ada utang yang masih belum di bayar.
how loveleehh.

lari naik moto.preeeeeeeeeeeeeennnnnngggggggggggggg

Tuesday, October 13, 2009

hari ini hari jadi beliau

beliau tidur awal.


saya kol beliau masa beliau dah tidur.

here it goes :

*she answered,

bf : selamat hari jaddddddddddiiiiiiiiiiiiiii~!
gf : um

bf : hahhaha,
gf : urm

bf : apa ni,mamai la tu
gf : [diam]

bf : urm,okeh,pi tidoqqqqqqqq
gf : [masih diam]

*tuuuuuuuuuuttt.


haha.

happy birtday bebehhhh!

oh p/s : happpy birthday waniiiiiiiiiiiiiiiieee!

Sunday, October 11, 2009

heyho!

it was five minutes ago when i thought i should blog.


and now, five minutes after,
i dont think i should blog.

ttyl yooall!

Tuesday, September 29, 2009

ahaha,hampa kena tipu

yeah.aku tatau la ada ka tak sapa sapa baca post aku dibawahni yang mengatakan aku nak berblog lepas balik kerja semalam.hahah.

yang pastinya,yunyi tertipu.ahahah yun.ahahaha.

okey bai.
haha.

:D

Monday, September 28, 2009

hello semua.

hello,salam lebaran.

naharam lama gila tak apload.aku pergi membawa diri beberapa minggu.
rasa nak berblog plak.hah.banyak benda nak aku kabarkan.

di ofis pula beta skarang.
kat rumah nanti aku ceritakan.
okeh.

selamat siang.

:)

Wednesday, August 26, 2009

going live in 3_2_1 !

haha.yeahyeahyeah i know.
what i hv been doing since we broke-up last 2 years rite?

too much thinking.
takpe.who cares about that.

oh yes.oh yes.

we are back together.
haha.

thanks pada yang support dan sebagainya, terima kaseh.

Saturday, August 22, 2009

whats happening?

haaa.banyak benda.banyak perkara.

tahun ni, as for my birthday,
aku di sambut 3 kali.haha.

3 kek.
different people.
oh bahagianya.

tgk wayang,
yang mana tak penah penah ada random awek dok sebelah aku,
but on my birthday, satu row yang aku duduk,semua perempuan except aku.haha.aku sampai jadi segan.

mama dah kuaq dari ospital, and abah pon dah datang jemput mama balik penang.
selamat sampai dah.

bulan puasa pon dah start.
dah berbuka untuk hari pertama dah pon.haha.
semoga kita semua diberkati Allah
insyaAllah.

oh. tahun ni punya hadiah birthday,
yun bagi card holder.
dah bekerjaya la katakan skarang ni ^_^

and hadiah satu lagi,
aku declare sendiri.
waahahha,

:D

Wednesday, August 19, 2009

happy birthday!


Alhamdulillah,

22 tahun aku dah skarang.
haha.

thanks to all yang wish,
terima kaseh banyak banyak.
doakan aku panjang umur yeah!
InsyaAllah.

oh.haha.btw,
thanks kepada kek terkejut sempena birthday aku semalam.
anim,yun,aman,boy..
ahha.susah susah ja tunggu aku kat ospital.haha.
naseb baik tak ujan.
dapat gak aku makan kek.

so..anyway.sesapa yang nak bagi hadiah tu,
aku aku tunggu dengan tangan terbuka.hahha.

terima kasehh and happy
birthday to mee!

kan best kalau bleh sambut tepi pantai?


Monday, August 17, 2009

mama mama mama

mama had an operation last friday

theres a- about 2cm growth in her pancreas which lead to some sugar level problems.the operation was about 5 hours.and Alhamdulillah, it when well.

mama is still in the hospital now,recovering. at first, she cant really move alot, sebab if she moves, even just a lil bit, saket dekat the area of the cut. kesian tengok mama. she had to take morphin to reduce the pain. jadi drug addict sket.haha.

she still cant eat yet. have been fasting from eating since friday. dah empat hari wey.tak makan, dripping and drinking small amount of water je.

but
she's better now.

a lot better than yesterday.
she can move around, sit, and even walk already.
happy happy yeay!

oh.thanks to all yang mendoakan mama. thank you very much.
senangsenang, datang la melawat kat ospital.haha.

muahmuah! =3

Wednesday, August 12, 2009

selamat hari graduasi!

haha,hello rakan rakan,aku agak happy skarang ni,alah,biasalah,mood graduation masih di hati,haha.lepas 4 tahun stadi, graduate gak aku.tak penah fail plak tu.grad on time weh. bangga kot,gila ni.gila.haha.

kepada kawan kawan yang grad sama, tahniah weyy!
yang dah tak jumpa sangat lepas ni,takpa,facebook ada.haha.kepada semua yang gambar yang ada aku dalam nya,sila la buzz aku dan passing kat aku.hehe.sapa nak gambaq depa,bitau aku.aku bagi.

oh.yeah.gambaq.nah.aku upload sket kat sini.





ni masa dalam hotel, malam sebelumnya,haha.best kan?aku tau.terima kaseh.haha.
yang bawah ni plak more on the graduation day lah.haha.


Sunday, August 9, 2009

big day tomorrow!

after 4years.
pergh.tak sangka aku dapat gak merasa nak convo.hahha.

convo wey!watdehel.
a graduate. *senyum bangga*

untuk orang sekeliling aku,
thanks for allll your support.

tenks tenks tenks!


*graduation robe teaser.haha

Sunday, August 2, 2009

guess what i had for dinner.

ohh yeahhh.
if u are in my facebook friendlist, u would know what i had.haha.

after a while of having just nasik putih, telur goreng, and kicapppppppp. tonite. ohh.
i had good food tonite. oh yeah. at least its good food for me lah kan.haha.

i had laksa penang, 2 bijik durian, and ikea's awesome chicken curry puff.
and oh,
plus a coke.
and a box of strawberrryssssssssssss.

yeay!
haha.im so happy.

pfft.cant upload their picture.
i ate them all already,
oooooppss.haha.

Sunday, July 26, 2009

this is my bosannness weekends ever since i start working

huyeh.
maybe u can imagine what i did this weekend reading the title.haha.

OHMAIGOD.

saya sunggoh bosan ujung minggu ni.

nak keluar berjalan jalan.
tapi tadak duit.
oh.no.nonoono.i did keluar jalan jalan.
tp dalam kereta ja aku duduk.haha.
i did keluar kereta,
untuk beli ayaq tebu and keropok leko singgit plus gorengpisang/pisang goreng singgit.

sadis sadis.
duit tak ada,
apa pon takboley buat.

aku balik rumah,tidoq,
tidoq macam lembu.
kalau tak tidoq,
aku main game.

aku harap next weekend aku tak kebosanan macam ni.
awek awek,sila ajak aku keluar.im freeeeeee.[kot]
ahah.

oh yeh.aku macam bersungguhsungguh plak nak memulakan style mengattachkan satu gambar untuk satu posting.and the gambar is mine.as in i did capture them okeh. kalau aku letak something yang not mine,illl credit the felllahh nanti.

alahhhh.aku tau la ada antara korang yang dah buat,kalau aku nak buat jugak taboley ka ha?sharing is kari apa.hehe.

nah.gambaq lembu,
aloq staq,kedah.

Saturday, July 25, 2009

designer designer

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh
*melepaskan napas di tangga

tangga mana tah.sukasuka ja aku taip.okeh hai kawan kawan yang setia sudi menjenguk blog aku yang putih bersih clean hensem ni.haha.dah hampir sebulan aku kerja.hulemekkkk.pengalaman?haha.macam macam dah.aku tiba tiba rasa kagum kat mak bapak aku yang bleh bekerja selama berpuluh tahun.

aku rasa sama ja semua orang yang bekerja,tp bagi aku,menjadi seorang designer.perghh.tidak kurang hebatnya. penat macam hapaa lagi.tahi wey.seryes tahi.haha. setiap hari perah otak.kalau tak perah otak,perah tenaga.bangun,pegi opis.

waktu kerja sebenar:
10am-7pm

waktu kerja yang tidak sebenar :
9lebeh am - 8/9/10/11/12/1/2 lebeh pm[aku letak sampai pukoi 2 sebab aku penah balik koi 2.30.]

and oh.kalau la ada OT.
OverTime.

bak kata aku kat syaz tadi,[syaz yang inspired aku cakap benda ni.]
theres no such thing as OT for a designer.
haha.syaz cakap ayat aku macho.

kerja macam gila,balik kerja lambat gila,
penat pon macam gila.
tapi tadak OT.
terbayang kerja kilang.atleast ada OT kalau balik lambat kan?
aku kerja kat chicken rice shop pon ada OT kot.
palat sunggoh.

hah,tudia.gila tak gila.
tapi takpa.nak menimba pengalaman la katakan.
hamek hang pengalaman.
mau sangat.
haha.

hehs.
aku punya dok cerita kat kawan kawan betapa penat nya bekerja,
sampai last last aku dengaq cerita dari kawan sendiri,
kononnya aku nak berenti.
wtf?ahaha.gaji pertama pon tak dapat lagi,
dah pikiaq nak berenti?
memang tak ah kan.

okeh.
nak jerit.
secara mendatar,
tanpa keluar bunyi.
tahu macam mana nak buat?
sila refer gambar yang di upload.
cuba la try.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!



:)

Sunday, July 19, 2009

Pleasing everybody

i do keep bits and pieces to myself
and for that,
dont think im and idiot just because i listen.

im tired of being nice,
just to please people.

so,
youyouyouyouyouyouyouyouyou,

FUCK YOU

Saturday, July 18, 2009

Malaysia XI

all hail AMRI YAHYA~!

aram cantek gila gol dia,
pergh pergh perghhh.

haha.walaupun aku tengok dekat kedai je sebab tak cukup duit nak beli tiket pegi stadium tgk dengan kawan-kawan,aku sempat jugak menjerit dengan makcik juai ayaq tu.wahahah.

kalah pon takpa,nice try,

NICE GAME.

olleeeyy oleeyy oleeyy oleeyyyy kita juaraaaa kita lah juaaaraaaaa
MALAYSIA!

Sunday, July 12, 2009

sedikit update.

bosan.penat.aku rasa masa bergerak dengan sangaaaaaaaaaat pantas.
sedar sedar dah malam.tutup mata,bukak mata.tiba tiba dah pagi.
baru lepas makan,duduk buat kerja,tiba tiba dah lapaq.tiba tiba dah dahaga.
baru dapat duit,tiba tiba duit dah abes.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

oh.laju nya masa berlalu.

*featuring lightrail motion while in the car.enjoy.



blearghhh,

Sunday, July 5, 2009

ciiiiicaaaaaakkk

seekor oops bukan seekor tetapi 2 ekor cicak telah mengacau aku semalam masa aku tengah rancak berbicara soal masalah kehidupan dengan fathiah ngan nue while we were eating nasik goreng maryland dekat murni yang tidak pernah lekang dengan orang yang entah dari mana datang aku pon tak tahu tapi tak mengapa kerana aku punya main concern skarang ada lah cicak durjana yang telah mengacau aku dengan melompat ke atas tangan aku secara tiba tiba sehingga aku terpekik kecil serta meracau dan mengkelepiaq tangan aku akibat terkejut gara gara tingkah laku tidak sopan cicak yang berbadan lembik dan buleh memutuskan ekornya gara gara terkejut jugak yang mana akan membuat kan aku lebih geli geleman dan menjerit macam ayam nak kena sembelih dan menggelupur.

p/s: aku tak ngam dengan cicak.

i repeat.cicak bukan mainan aku.

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwww!

illustration from deviant art*

Wednesday, July 1, 2009

working day one

OMG.

penat nak mampos.

haha.macam tak biasa kerja plak.

ok.

i need to design a website.
dah biasa buat flash application,
disuro buat website,aku jadi bodoh.haha.

we'll see what happen nanti.

Sunday, June 28, 2009

klpac urbanscape.

hoh yeahhh.yesterday was great.goddeng i was so tired.

penat tengok orang.
penat goyang goyang.
haha.

thanks efozy sudi amek aku jadi krew untuk installation art in the main lobby tuh.alah yang ada empat kotak besi with some visual dan audio yang kuat tuh.lama lama tgk dan dengar,rasa nak muntah pon ada.hahha.sori poji.

horitee.best lah.hulemekk.aku, shah azman,dengan azreen sani sempat join this one music play dekat luar banggunan yang ada aircond tu,yang ramai ramai orang bleh join and play different music instruments. best wey.aram menari nari aku.walaupon kami goyang goyang buah,yeen siap goyang pisang lagi.hahah.tp we did enjoy.wonderful experience oh!

haaa.ni part paling best.hahha.
gadis gadis.
ya Allah,aku berbangga aku orang malaysia.hahha.
banyak gila gadis gadis comel,cantik,hot,manis,sweet,sewel,gila,terer menari,sexy,tak sexy,yang pakai baju,yang tak cukup kain,dan macam macam lagi lahh.
penat jugak mata aku ni melilau memandang gadisgadis. ahh.kau jgn cakap banyak,nak cakap aku gatal or whatsoever,aku lelaki,tgk gadis?normal lah kan.singgle plak tu.hahha.

oh.tp ada gak yang aku kecewa,not to say yang aku kecewa sampai tahpape la,tp cam tak best la tgk "orang orang kita" minom arak macam minum ayaq sirap kan?ntah.aku yang tak cukup urban kot.dunia dunia,jauh kan lah aku dari merasa ayaq kencing setan tu.

haa horait.tahi la,aku nak post gambaq, tapi, ADA gambaq nak post.sapa pon tak bawak kamera.hampeh sunggoh.takpa,aku akan berusaha cari,kot kot ada awek curi curi amek gambaq aku kan?hahaha.mana la nak tau?[perasan,shattap u.]

haha,orite.thanks urbanscape and KLue for the wonderful experience!

Saturday, June 27, 2009

irwan tiada,dia p klpac.

setelah penat bekerja,panjat memanjat,potong kain gantung kain,
installation fozzy dengan kerjasama aku dan rakan rakan siap.

yehu!!




jom p tengok awekkkkkkkkkkkkk

Tuesday, June 23, 2009

so tell me,how am i suppose to smile without u here anymore?












wondering*

Monday, June 22, 2009

traveling memang memenatkan.

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh,
penang kl penang kl.
penat duduk dalam kereta merentasi highway PLUS.

aku balik penang untuk bercuti selama beberapa hari sebelum menjelangnya hari aku bekerja,
starting 1st july dekat kelana jaya.
oh yeah,for those who tak tahu lagi,

i got a job offer [yang dah aku accept pon] from Creative Tomato, for the post of multimedia designer. [phewww]

haha,so yeah. im gonna start working soon.

haih,takot pon ada.haha.

oh.sedikit gamba from penang.

henjoy,thanks drop by my blog.
^_^



Thursday, June 18, 2009

say hello to my new girlfriend.

haha,gotcha!

its been a while since i last blogging.sibuk.[eceyyy,padahal dah abes belajar].
sooo.without further nonsense,i present uuuuuuuu~~~

_____~!!!![she has no name yet.]





comel tak? mestilakan.haha,
eh,alang alang korang dah baca post aku ni,
apa kata korang kasik idea nak letak nama ape kat awek aku ni?

aku belanja oren jus.IF only mama aku approve nama tu.hahha.
commonnn!give me some good names!

Monday, June 8, 2009

selamat bercuti.

yeaapp.aku dah kat penang,balik bercuti tenangkan diri makan untuk gemok senyum untuk seronok jumpa kawan sebab rindu mandi laut sebab suka pegi queensbay untuk tengok awek dan sebangainya.hahha.aku sambung semua dalam satu ayat.padan muka hampa kena baca.

kepada kawan kawan yang lain,aku ucapkan selamat bercuti gak.jaga diri elok2,graduation day nanti kita baling topi sama sama,amek gambaq samasama,pelok ciom sama sama[kalau di beri kebenaran :P]

haha.
oh.kiu dah kat ostolia.gila best,
hanim bebeh ngan yunyi bebeh pon nak p ostolia.
jaga diri elok elok wey!

:)

haa.rumah baru tak dapat lagi.
nanti balik kl baru sambung cari rumah.haih.

oh btw,
fifi beranak!aku ada cakap tak?
anak dia comey wey.macam aku.eh.lebeh sket dari aku la sebab dia fluffy.
nanti aku upload photo.haha.

ttyl!

Friday, June 5, 2009

mok,the kitty died.

remember mok?

mok died this morning,
mok has been sick for 2 days.

dah bawak pegi klinik,and the doctor said that mok demam,because of kutu.
kutu?okeh,takkan sampai mati kot?yeen yang bawak mok g klinik,and he mention that siap kena dripping lagi.

i feel so guilty,pisah kan mok dan adik beradik lain dengan mommy,
mommy is in cyber.mok and others are with me in yeen's house in sri kembangan.

Ya Allah,maafkan aku Ya Allah,tak berniat pon nak pisahkan diorang.

i was planning to pick mommy and putih[the other cat] to move in with us when aku dah jumpa rumah sewa baru.

rasa bersalah,
mommy i promise to look after your babies, im so sorry. :(
Ya Allah,i feel so bad.

dia tak makan,muntah muntah,and jadi cam tadak tenaga la kan,
i did go the clinic this morning,tp tak bukak lagi,so i went back home and lepak dengan mok.
mok was sleeping when he suddenly muntah,i mean SUDDENLY,terkejut aku.then dia cam start kicking,i tried to calm him down,but...

:(

Saturday, May 30, 2009

selamat abes stadi.

oh yeahhhh.
stadi dah abes.
and im not sure sama ada i should be happy or sad.

happyla jugak,insyaAllah.kalau tadak aral emlintang, aku grad bulan 8 ni.degree BMm(Hons) Digital Media.insyaAllah.[takut wey.bhm wey.bhm]

haaa.then.ni part stereotype yang penting dalam sesuatu perpisahan.
yeah,dah abes stadi,ntah bila plak nak jumpa kawan kawan yang ntah bila plak nak berjumpa lagi.ok.ayat aku agak confusing.buat tatau sudah.

kawan kawan yang akan jumpa lagi,semoga kita berjumpa lagi.bakal bakal housemate,[kamon.cari rumah la pantat.nak duduk mana ni.]kita mesti la jumpa lagi nanti.

kawan kawan yang lain,lelaki aku tak kisah sangat,eceyyy.kita bleh ja lepak lepak nanti.
yang pompuan ni la.mak tak bagi kuaq la apa la satg haaa.yelah,dah nak balik umah segala kan?parents,biasa lah.

so..yeahh.rakan rakan DMians yang terbbbbbbbbbbbbbekkk,kita memang camwhore,tp kita hensem dan lawa serta macho dan comel dan lain lain lagi.semoga semua orang berjaya dalam apa yang korang semua nak buat. [naz kata kat aku dia nak bukak restoran,jom lepak kat kedai dia nanti.pehtu anim kata nak bela ikan keli,aku ngan aman ngan hariz ngan jibin nak juai charkoeyteow malam malam.mai la lepak.haha.]

kawan kawan lain majoring,alahhh.apa barang majoring2.kita SATU.kan?contact2 la lagi wey lepaih ni.jangan buang aku dari friendlist korang.haha. junior2,kawan kawan fac lain. pon sama okeh.keep in touch!aku memang akan kacau korang.insyaAllah.haha.


terima kaseh la kawan kawan semua.thanks for everyhthing.demmit. akim tgh pasang lagu sedey.aku plak sedey...ok.moment of silent.....


....


...


haha.okeh.so..semoga semua kawan kawan aku hepi hepi belaka,dan jangan lupa kan aku yeah!

kita dah abeehhhhhh belajaaaaaqqqqq!!!!!!

Wednesday, May 27, 2009

words.

words can be confusing kan?

it fact,it is confusing.

haih,

hello stalkers.[eceeeyyy,macam ade jee.]

haaa.

ive been veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrryy busy the final year project lately,
dah setel one part,

now for the evaluation and exhibition plak.
so tiring.

i still have to go and cari a new house to stay,
as the contract of my current house is going to end soon.and i mean soooon.[end of the week?FUCK.]

exam!
padahal satu paper je pon.
tp masyaAllah,satu paper tu macam nak gila,accouting,management and economics,aka subject code BHM.
moga moga lulus...AMIN.

ahhhhh.serabut.dah nak abeh pon serabut.
haih,toodles!

Thursday, May 14, 2009

otak otak otak.kepala otak.

tension wey.tension.tahi sunggoh.

ada sapa sapa nak menari untuk menghiburkan aku?

gelek gerudi,
shuffle,
zapin,
ballet,

apa apa la.

ada sapa sapa berminat?

Sunday, May 10, 2009

hari ni hari ibu.

maafkan saya,

tak dapat buat karangan,
tak dapat tulis ayat ayat indah,
tak dapat berlagu shahdu,

iloveyou
iloveyou
iloveyou

mama,
selamat hari ibu.
moga happy selalu!

Friday, May 8, 2009

penat penat penattttttttttttttt












































































kan dah cakap,penat?

penat sampai tatau nak tulih apa.

ok bai.

Thursday, May 7, 2009

tak tenang

aku tak tenang,
tidoq pon tak senang.

kerja banyak lagi woih.
minggu depan dah nak kena antaq.

audio,
poster,
documentation,
application,
montage.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

fuck you reff

fuckkkk youu reeeeffffff!!!!!


demmit.kalau dapat 4 kali penalti tadi,kan dah setel?
bodo punye reff gemok.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

kalau aku ballack tadi,aku dah tumbuk dah teloq reff tu.
babi babi babi babi.

memang aku sokong MU la untuk champions league.
glory glory!

babi reff.
fuck you.

Tuesday, May 5, 2009

panaiiiiiiiiiiiiiiiih

oh tidak ni bukan post pasai pau panaih dalam videoclip bruce lee kedah.

im talking about the environmental problem here.

OMG. is it just cyberjaya or is it really really hot now?

panaih panaih panaih.

bukan nak mengeluh,
tapi panaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhh!

Sunday, May 3, 2009

work work work!

sedey sedey jugak,tp idop mesti diteruskan.

kawan kawan aku ada yang dah menguploadkan kerjakerja final year diorang.

i would like to do so.
tp kerja aku tadak la cool mana pon.haha.

hv a look.

ni untuk screen design, information based application aku. and untuk main project,tajuk aku adalah hallucination.haha.malas plak aku nak terangkan idea&concept.nanti nanti la norh.

doakan aku berjaya,
siap kerja,
and grad!

aminnn

Friday, May 1, 2009

al fatihah.


pagi ni,aku terima satu berita buruk,
kawan skolah aku,
syarifah nabila alhady
terlibat dalam satu kemalangan jalan raya,
dekat federal highway.
tayar kereta yang arwah ngan boyfren dia naik pecah,lose control and hit the divider.
[if im not mistaken]

heres the link for the article,

article berita harian

arwah telah kembali ke rahmatullah pada pagi yang sama,
moga rohnya dicucuri rahmat,
dan di tempat kan di kalangan orangorang yang beriman,
amin.

and oh ya.kawan kawan.

TOLONG,TOLONG.

pakai seatbelt.

Sunday, April 26, 2009

happy birthday mama!


25 april.harini birthday mamaaaaaaaaa~!

happy birthday to youu
happy birthday too youuuu
happy birthday to mamaaaaaaaaaa
happy birthday tooo youuuuuuuuuuuu~!!!

hehe.ni mama aku. hensem dak?
semoga panjang umoq,
murah rezeki,
sihat sihat dan
gumbira selalu.

love you.muuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaahhh~!

Wednesday, April 22, 2009

food poisoning.

hahh,i didnt sleep last nite, trying to finish up "60%" of my final year project flash application.okeh.the story starts here.

i asked ronald to tapau me chicken mcdeluxe and ayam goreng mcd for dinner, while doing the work,i ate my chicken mcdeluxe, and totally forgot about my ayam goreng.
at around 4 something,emma,one of the kittens jump to reach the ayam goreng and it fell of from the place i put it.haha.[simple english,simple english]

one of the ayam goreng tergolek atas lantai and i do think emma gigit the ayam, but i take it and put it back in the packaging and starts to eat them 2 hours later.i was really hungry okeh.haha.while eating the ayam tu,i was like sudah rasa pelik pelik sikit.but then i continue eating.

when i woke up at 8.30 for class, my stomach is like ada angin berguling2 inside it. and i start to puke.haha.what came out?yeah bebeh.the ayam goreng mcd spicy i ate.oh my god,it was so terrible,feeling the spice dekat kerongkong while vomiting.blearrrghh.sampai skarang rasa lagi.

rasa pedih
rasa pedas
rasa panas
sumpah tak best langsung.

then the whole day saket perot,which in the end,i assume i sudah terkena itu food poisoning punya penyakit!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sunday, April 19, 2009

asian's dick.

haha,aku baca blog post diena baru baru ni.haha,pasal a website that makes us talk to strangers.like really2 strangers.

ni link,
http://omegle.com/
*korang copy paste lah.malas nak buat coding link :P

haa.so i did try.hahha.lawak wey.tahi sunggoh.salah satu daripada conversation tu,goes like this.


Connecting to server...
You're now chatting with a random stranger. Say hi!
Stranger: hi there
You: hello
You: girl?
Stranger: yes
Stranger: boy??
You: yeeeppp
You: how old are u?
Stranger: almost 18 :D
Stranger: you?
You: almost 18?
You: wah
You: ahha
You: im almost 22
Stranger: okey
Stranger: where from?
You: somewhere in asia.u?
Stranger: nevermind
Stranger: asian guys have small dicks
Your conversational partner has disconnected.

haha.okeh,i wasnt expecting that one.hahhaha.she left me laughing at own asian dick.[well,betul jugak ape yang dier cakap kan?u knowwww.hahhaa.gelak gelak.im not talking about mine.im talking about GENERAL asian guys.pfft.]

shhhhhhh~~!

Saturday, April 18, 2009

wey hello~

im trying not to talk to you.
please,please please.
im not angry,but i need more time.
gimme some space to breathe.
seriously.
its not that i dont wanna talk to you.
but u need to understand,
im tired.
really tired.so can u please....?

i cant stop coughing
thats the reason why i need time.
i dont wanna batuk all the way while talking.
haha.

tahila wey.umah dah takde air since rabu.
have been bathing in the clubhouse toilet these whole time.haha.
demam pun dah dekat 3-4 hari.dah kebah sket dah.but then batuk pulak.
yeay!
best.

BESTNYOOOOOOOOooooooooOOOOO~!

*btw,my english is like tunggang tebalik,and i edit the post for like 3-4 times,just nak betulkan ejaan.bodoh.whats wrong with me pon tatau.oh.thanks yunyi!haha.


Thursday, April 16, 2009

happy birthday abah!


selamat hari jaadiii
selamat hariiiii jaaaaadiii
selamat harrriii jadii aaabahhhh
selamat haaaaaaaarrriiiiiiii jaaaaaaaaadiiiii~!

heyheyheyyyyyy.its my abah's birthdayyyyyyyyy!wuhuuuu!!*tiup belon sroot srooot*

semoga panjang umur,
murah rezeki,
happy dan sihat sentiasa!!

love u dada~!

muahmuah[walaupun secara fizikalnya aku segan,muahhhh]

fuck

uuu. kasar pula post title.

haih,i dont really wanna say this, but im saying it now.

i miss dunia bercinta.

silly silly silly.

rite it,post it, who cares wan?
no one cares.

fuck la wey.
lepak dengan awek,
have lunch and dinner with her,
go to the movies,
eat ice cream together,
and whatsoever more lah kan.

fuck la. fuck all the lovey dovey happy couples. fuckkk.blearggghhh.pffft.

...

sorry, i didnt mean that.
im just jealous.
jealous with what u couples can do together.
haih,sorry sorry.

mixed up emotions.
emosi emosi emosi.

Wednesday, April 15, 2009

sayang,rumah saye tade air.

hahhhhhhhhh,tahi sunggoh, bangun nak mandi pagi, tapi taleh mandi.tau tak paseypaa?

umah tadak ayaaaqq.

kepala ko** tuuutt betuii.

dan dengan ini kami warga d23aa mengambil keputusan untuk bermandi manda di shower yang terletak kat block b punya swimming pool.

tuala dah kat kepala, berus gigi dan shampoo serta sabun mandi dah digenggam,selipar sudah dipakai, bermulalah adventure kami ke block b.[padahal dekat je.blakang umah je pon]
jalan,jalan jalan.sampai.pergh.rasa macam orang yang duduk kat block sekeliling swimmingpool tu dok usha dari ataih bila kami sampai.

azwan dah basah dalam shower.
naz tengah gosok gigi sambil rendam kaki dalam kolam.
aqim pon tengah gosok gigi.
aku?
masih ragu ragu.

"ayaq ni bersih ka woi?"

maka rakan rakan lain cakap,

"bersih la wey,kami mandi dulu tadak kurap kurap apa pon"

so kami pon mandi,

aku pakai boxer ja mula mula.pehtu dengaq sora aqim cakap ni,

"wey wan nampak pungkoq"

demmit.aku lari p pakai suaq pendek,tak la nampak sangat.segan la woi.dah la mandi curi curi.adoilaaa.ni sume palat.tahi sunggoh.bil dah bayaq,mana ayaq? wah.rhyme pulak.

okeh dah siap mandi,berjalan balik umah macam tadak apa berlaku. orang lalulalang usha,kami buat muka ketat.aaahhhh,janji dapat mandi.peduli hahhpaaa~!

Tuesday, April 14, 2009

silly silly

haih, sape suro tido masa azan maghrib berkumandang?

what can be more silly daripada dreaming of pumping single handed by the beach wearing Spain's official sportswear, from head to toe, yes i mean with the jackets and the track suit along with the shoes, while the others of the "Spanish" squad are staring at you?

haha, yes, silly silly, so silly i did felt so tired when i woke up. haih, effects of demam agaknya.

sigh, :)

Monday, April 13, 2009

dear dear deary.bye.

romeo


handphone bunyi.
dari mama.

"hello"

"assalamualaikum,mama nak habaq ni,romeo ngan tiger mati dah.."

sayu.terkejut.

"hah?romeo?tiger wan tau la saket,but romeo?"

"romeo takmau makan,mama pun tatau pasai pa.dah bawak p klinik semua dah.."

"..."

"takpala wan,dah sampai masa,depa pi pon senang,tak tarik tarik apa pon,senang lah depa mati,tenang."

merujuk kepada keadaan bagaimana mereka pergi.

"bila mama?"

"tiger mati khamis lepas, romeo mati tadi.dalam 7.15.."

"hmm.."

aku terdiam tak terkata.

romeo,tiger.ill miss u dear.

Saturday, April 11, 2009

apa yang bermain di minda skarang?

"how should i react to this matter?"

"takpa,dia happy.apa salahnya?"

"aku tamau jawab benda tu,ill be down until i found a new crush.*smiles"

"*mengeluh"

"hate how i love u,and how it makes me stupid."

haihaihaihaihaihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Friday, April 10, 2009

tuan hamba yang membaca,memang hensem dan lawa.tolong hamba boley?

tuan hamba yang membaca,
hamba yang menaip entry ni bingung.

hamba nak buat photoblog,
tetapi hamba bingung.

nak buat photoblog dengan menggunakan wordpress atau blogspot semata mata?
arh,hamba masih bingung.

tak percaya dengan tahap kebingungan hamba?
dua dua account hamba dah ada,
dua dua account sudah hamba post kan entry pertama.
nah,tak percaya kalo, tuan hamba buleh tekan punat di bawah ni.

photoblog wordpress hamba

photoblog blogspot hamba

bagaimana ni tuan hamba yang membaca?
hamba yang menaip ni masih bingung.

Wednesday, April 8, 2009

mybrute.

try to play this game wey!

http://lafuito.mybrute.com

my brute

its a cute little character fighting online game.haha.quite interesting.try it!

u just have to create ur character to register.try wey!

Sunday, April 5, 2009

movie madness.

well guess what.
i was in alamanda the whole day.

watched 3 movies straight.
knowing,
shinjuku incident,
fast and furious.

watching all three movie,thats a new record for me.haha.
the last time i spend my bosan day in the cinema was just for two movie.
three movie is new.haha.

well what the hell lah kan.
a lil bit dizzy,maybe because for 2 of the movie,tempat duduk aku somewhere in the 2-3 row from the screen?nice eh?and u know,for cinema hall 1 and 2,the screen issss besar.so,pening sudah.haha,

okeh.
dadadadadaa~!

Sunday, March 29, 2009

dengar sini,

tak salah kan senyum, walaupun sedih?


^_^

Friday, March 27, 2009

earth hour


support earth hour. ready your torches,candles, and a baseball bat perhaps?

haaa,register here [kat link] tapi..macam tak register pon takpe kot?just do your part!

earth hour


talentime


go watch the movie wey!
terbaik ni!

mesej cerita yang best.
lawak ada,
sedeh ada,
part berat sket pon ada,
best lah senang cakap!

go yasmin ahmad go!

p/s : rasarasa aku bleh memikat gadis guna cara mahesh tak?senyum je.tak bercakap.haha.

Tuesday, March 10, 2009

lis

ni lis.
sila hargai kehenseman kucing betina berumur setahun jagung ni.

satu dua tiga empat,

dear,i need some clue

we,
both of us.
canorcannot?

Thursday, February 26, 2009

kebaih punkoq kena inject.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
[jerit sekuat hati]

susah.
menggeletar aku tau tak.

ingat senang ka nak tahan gatai?

kenapa?
allergik[cani ka eja?] jawapan nya.hahah.

i know i cant really makan udang,
but sebelum hari ni,aku makan udang okeeeeeehh je.

ape jadi?haha.
badan aku gatal.dari muka sampai ke kaki.
terbaik.terbaikkkkkkkkkkkkkkkk.

aku rasa aku memang taleh makan udang,pehtu p bersukan.
bak kata kakak nurse comel kat klinik mmu tadi,

"akak pon taleh makan udang gak."
"same ah kite.hehehe"

ek ehhh.suke lak dier.nasib baik dia comey.
oh.melalut plak.

dia cakap ni sebenarnya,
"campur ngan peluh kot?"

make sense jugak lah.
the last time aku kena teruk camni,lepas aku makan special combination gatal terpower,iaitu
ikan[certain ikan aku taleh makan gak],tomyang udang, telur goreng ngan sotong kunyit.ahha.terbaik kan?

balik umah,aku p jogging.hahhhhhhhhh.terbaikkk.panasss ja telinga aku masa tengah gatai tu.time tu memang tak tertahan la.but kali ni,kali kedua la kan.aku dengan machonya,
naik keta,pegi bank,pehtu pegi klinik.nurse comel tu pon tekejut.hahaha.doktor tu lagi la.aku nampak dia kat luar klinik,

"bukak tak klinik?"

"bukak,tp saya nak g solat jap...."

belum sempat nak abeskan ayat tu,dia buat muka concern.

"eh,kenape tu?jom masuk jom jom"

"okeh,pusing belakang,tarik seluar sket." doktor tu cakap.

"tapi...." ni aku la reply kan.

"okok.alahh.tanak tengok pon~" haa ni nurse tu yang cakap.gatai betui.

"haaa.bagus.nanti saya segan" aku kata kat dia.

"tanak tengok pon~" nurse tu ulang benda yang sama,tapi bunyi cam dah jauh sikit.

hahh.kena gelak ngan kakak tu,kena cucuk kat pungkoq,kena telan 6 bijik pil ape tah, pehtu kena bayar 36 inggit.
terbaikk.
sebelum betolak pulang dari klinik,
nurse comel sempat lagi begurau senda dengan aku.

"makan la udang lagi lain kali,pehtu datang sini lagi."

aku pon layan la kan?takkan nak buat tatahu je?haha.memang bukan irwan la nama aku kalau camtu.

"oh.okeh.hahaha.nanti kita jumpa lagi~!"

hahaha,lawak betui.eh.ok lah.aku tengah tak selesa duduk,
pungkoq kebaih kena cucuk.
ttyl!

[ayat aku beteraboq.kl campoq penang.neahhhhh.]

Tuesday, February 24, 2009

bagai beruk mahu menari

" It’s not about being who everyone else wants you to be,
it’s about being yourself and finding someone who loves every bit of it. "

setuju setuju
angguk angguk

we cant please every each person kan?
jadi diri sendiri.

sepet pon sepet lah!
rambung kembang? biar lah!

okeh.
ade sape sape suke aku tak?
:P

Thursday, February 19, 2009

crazy thing : 1

hahaha.yeah.i told u guys i wanna do something crazy.

we went to alamanda tadi,some of us wanna buy swim wear.

so yeah.haha. jibin nak try suar fit tu,
and me and aman sibok.yeah.
see what we've got in to:


anak anak kecil, u are not allowed here.posting ni untuk
kanak kanak 20 tahun ke atas.
[baru nak cakap :P]


haaa.haha.see, its the jalur jalur harimau im wearing.
aman plak, pakai seluar fit buah buah?
hahhaa.
jibin macho.

funny funny.
even the promoter kat situ pon was laughing watching us.
masuk satu fitting room,
gelakgelak dalam tu,
then take pictures.

ohmygod,
bayang kan kitorang pegi swimming pool,
wearing those.
pergh.sexy seyh![yeah rite!]

crazyness 1. DONE!
haha~!