Friday, February 6, 2009

pembaziran melampau

aku pegi secret recipe tadi.punye la teringin nak makan kek ntah apesal ntah.sedar sedar,aku dah kat dalam kedai,depan kaunter,tengah tengok dan cuba buat pilihan nak bawa pulang kek yang mana satu. a piece je la kan?haha.tu yang mampu.

so..pilih punye pilih,
i was thinking nak bawa pulang a chocolate smudge or a caramel cheese.
cheese nampak sedap,so i aksed for the caramel cheese.
happyla time tu.nak makan kek mahal la katakan,
sampai umah, aku makan nasik yang aku beli dekat mamak dengan rakusnya.
siang hari tadi aku makan bihun goreng je.tu yang lapar kot.

tiba masa untuk aku meratah kek mahal,
aku kecewa.
bukak bukak kotak merah tu,
aku nampak selaput kuning atas kek.

dup dap
dup dap
dup dap

tu bukan bunyi aku tengah makan.ish.
aku makan tak bunyi cam tu la,
tu bunyi aku berdebar debar.

lemon!
demm it!
akak tu salah kasik kek!
[ke aku yang salah cakap?]
ahhhhh.
tak kire.
akak tu salah!


aku dapat lemon cheese instead of caramel cheese yang aku mintak.

blearrggh.tak sedap!
bluek.

4 komen:

.aisyah.adam. February 7, 2009 at 3:20 PM  

lemon+cheese?ishk.kombinasi yg tak patut.sian dia mengidam.takpela asal ada cheese!

Syuhada Johari February 7, 2009 at 4:57 PM  
This comment has been removed by the author.
Syuhada Johari February 7, 2009 at 4:59 PM  

alamax. macam mana ny?!! hahaha.
nak kata bazir uh.. tahla.
sebab tersilap ja kan??
hehe. akak tuu yang silap kot...
sabaq na. kek SR baru RM9 kan??

wantuutri February 7, 2009 at 11:49 PM  

ecah: hahha.aslakn cheese?neahh.tak sedap,so tak kire.buy me a piece cake pleasE~?

syu: haha.6.30kupang la syu!