Monday, June 30, 2008

kisah hari sabtu


Yeahhhh.semalam..or kelmarin.semalam ataupun kelmarin la kan.tatau lah.aku org utara.ada lain sket dengan pemahaman org disini.[kolompo/siberjaya] =D

Takpe.yg pastinya.aku dah ade pengalaman separuh bogel kat tepi jalan sambil diperhatikan oleh kereta2, lori2, teksi2 dan abang2 indo buruh.baru aku tau perasaan depa panaih2 bukak baju.pergh.tak best sungguh.

Berbalik kepada cerita asal.

Waktu: 12 lebeh pm.

Kenape kuar umah : nak pegi makan la.lunch time kot.lapaq.

Ape yg berlaku :

Haaaa.ni la nak habaq[bagitahu].camni kisah dia..aku noa runal dan azwan.nak p makan kat alamanda.on the way tak sampai 11 minit,kami sampai kat junction nak kona[corner] kanan.depan petronas tu haa~[kepade sesape yg dok area siber.]

Breakdown of apa yg berlaku time kat junction :

1. Dari jauh kelihatan sebuah kereta besar.kale kuning.takde ruang blakang tuh.apetah nama kereta tersebut hamba tatau.

2. tiba2 ada benda macam bergerak2 depan kereta tu. Aku ingat tupai. Tp dalam kepala aku,”awat besaq sangat tupai nih?”

3. sampai di tempat kejadian, tekejut beruk kami satu kereta.ada seekor anak kucing yg bakanya mungkin parsi,sedang mengesot macam seekor anjing laut di atas tar yg sangat panas.kami berenti dan noa berlari kearah kucing tersebut.

4. noa bingung.tidak tahu apa yg patut dilakukan. Beliau menggaru2 kepala. Tiba2 telepon aku berbunyi. ”weh wan.dia marah dowh.” Aku teroih keluaq dari kereta aku sambil diikot oleh azwan dan berlari kearah noa yg masih bingung di tepi jalan.

5. “kgeeehhhsss” kucing tu buat bunyi nak kasik kami takut dan mungkin ingat kami nak lari. “dier kene langgar dowh!”..”tgk kaki dier.”..”eh.tula!weh,sakit nih.” Aku reply. Tiba2 ronald sampai dan cuba nak menperdajalkan kucing tu seperti yg dia buat pada kucin2 biasa.”woihhahah.babiii.tekejut aku” katanya setelah dijerkah oleh kucing tuh.”bodo” kataku.

6. kami masih bingung.”nak buat apa ni woih?”…”kalo tinggai,kita rasa bersalah seumur hidup nih” kataku menyedari yg keadaan pada ketika tu akan meninggalkan stu titik dalam perjalanan idop kami. Kucing tu cuba lari.tak lari la.mengesot menggunakan kaki depan yg masih kuat.

7. “anak hariiimaaauuu~!“ marah ku. Aku bukak baju. Nak tangkap anak kucing tu guna tangan, kang aku yg masuk ospital.”takpeke baju ang ni wan?” noa kata kat aku. “takpaaaaa~!” dengan machonya aku reply.

8. di pendek kan cita sket,aku soh azwan ngan ronal p balik umah amek kotak dan makanan serta minuman sket untuk kucing tuh.”muka dia trauma gile weh!” kata noa. “tulah.babi.sapa yg buang nih?cibai.kalo aku Nampak dia dok mai carik2 balik kucing nih,aku pukui dia noa.seryes.bodo nak mati” marah gila aku time tuh.nak buang pon pegi la buang kat tempat yg betoi. SPCA ada.apa guna?antaq la kat depa kalo tamau kucing2 tuh.depa bleh jaga!

9. aku masih marahkan org yg membuang kucing tu sambil noa cuba tenang kan kucing tu.kesian gila kat kucing tuh.oh.lupa plak nak mention.kucing tu masih lagi kitten, maybe..dalam 3-4 bulan kot.kot la.aku pon tatau besday dier bila.tp dia dah besaq la,tk macam baru dilahir kan.dah pandai mengesot. Semangat untuk survive kucing tu sangat tinggi.kesian weh.kesian.

10. “kaki dia patah ni wan,” noa kata. “adooiihhh.nak buat apa ni noa?” kataku sambel menelefon mak aku.”antaq dia p klinik!”kata mak aku yg lagi la sayang kucing.ada 15 ekoq kot kucing parsi kat umah!mau dia tak soh aku bawak p vet?

11. “kita antaq p umah ecah”.”dia bleh jaga ka noa?”kata ku. “umah dia ada banyak kucing gak” “okeh.jom” “boh dia dalam kotak tuh.” “awat kecik sangat kotak ni azwannn~!” dia gelak.tak jumpa kotak besaq sket agak nya. Runal amek sebijik whiskas, pehtu baling kat kepala kucing tadi. “bodo” lagi skali dia kena bodo ngan aku.haish.

Pehtu kami pon antaq la anak kucing comel berwarna perang,bermata biru,masih terbeliak sebab takut tu p umah ecah.sebelum kuaq kereta,”chris brown weh wan.” Kata azwan ngan runal. “hahhaha” aku ngan noa gelak.bengong budak2 nih.

Nanti aku sambung apa yg jadi.panjang sangat dah nih.kang korang tak bace plak.ahah.

2 komen:

waNny July 2, 2008 at 7:22 PM  

alaa .. siannye anak kucing tuhs .. orang keta depan ke buang ?? kurang ajor ..

nicol July 3, 2008 at 9:33 PM  

anta kt umah saya! meh meh